В 2015-16 навчальному році Полтавський університет економіки і торгівлі прийняв на навчання більше 300 іноземних студентів з 18 країн світу : Азербайджану, Анголи, Бангладеш, Вірменії, Гамбії, Грузії, Зімбабве, Індії, Ірану, Китаю, Намібії, Нігерії, Пакистану, Росії, Сьєрра-Леоне, Танзанії, Туркменістану, Узбекистану.

Спеціальність «Інформатика» , магістратура «Соціальна інформатика» входить до четвірки найбільш популярних серед іноземців ПУЕТ спеціальностей.

І наразі на всіх курсах спеціальності навчаються студенти з Азербайджану, Нігерії та Сьєрра-Леоне .


Після здачі державного іспиту

У зв’язку з цим для російськомовних студентів з Азербайджану викладачами кафедри математичного моделювання та соціальної інформатики ПУЕТ розробляються навчальні матеріали на російській мові : опорні конспекти лекцій, лабораторні роботи, методичні вказівки по виконанню курсових проектів та випускових робіт; створюються дистанційні курси.


Студент 4-го курсу напрямку «Інформатика» Орхан Газанфарлі


ІТ-студенти Андро Чверткіні та Камран Шабанов під час вручення дипломів бакалаврів

Така ж вагома робота відбувається для забезпечення навчання для англомовних студентів з Нігерії та Сьєрра-Леоне. Крім того англомовні студенти забезпечуються додатковими консультаціями в парі з перекладачами.


Після вручення дипломів бакалаврів з «Інформатики» (2015 р.)

А для групи магістрів СІ-51а, навчання яких відбувається виключно англійською мовою, забезпечується синхронний переклад під час лекцій, практичних та консультацій. Синхронний переклад забезпечують викладачі англійської мови з кафедри ділової іноземної мови та кафедри української та іноземних мов.

Виконання курсових проектів з фаху та дипломних робіт для англомовних магістрів проходить у формі групових консультацій разом з викладачем та перекладачем.


Під час Тижня Інформатики

Наразі всі ІТ-студенти успішно здають зимову сесію!