19 березня 2013 року в рамках «Тижня Інформатики» кафедрою математичного моделювання і соціальної інформатики проведено традиційний Круглий стіл «Інформаційне суспільство: проблеми сьогодення, перспективи майбутнього» , протягом якого було обговорено сучасний стан розвитку інформаційних технологій в Україні, питання підготовки фахівців з інформатики та перспективи їх працевлаштування, обговорені можливості співробітництва в рамках підготовки фахівців з інформатики.
Серед учасників Круглого столу керівники і фахівці підприємств та організацій, зокрема: Рудин Євгеній Спартакович (директор ТОВ «КОЛЛ АП» групи компаній NTEL), Рудина Тетяна Олександрівна (керівник відділу маркетингу ТОВ «КОЛЛ АП»), Максименко Микола (Team Leader відділу програмування ТОВ «Нова пошта»), Клименко Олександр (web-програміст ТОВ «Нова пошта»). На круглому столі були присутні студенти 2-5 курсів напряму «Інформатика».
Всі учасники круглого столу прийняли активну участь в обговоренні питань щодо підготовки та працевлаштування фахівців з інформаційних технологій. О. Клименко та М. Максименко поділилися своїм досвідом роботи, акцентували увагу учасників круглого столу на необхідності отримання необхідних навичок протягом навчання в університеті. Є.С. Рудин та Т.О. Рудина висвітлили перспективи працевлаштування випускників напряму «Інформатика» в IT компаніях України. Всі учасники круглого столу прийшли до висновку, що для досягнення успіхів необхідно максимально організовувати своє навчання та акцентувати увагу на підготовці з актуальних інформаційних технологій.
За результатами роботи круглого столу як студенти напряму так і представники підприємств отримали корисну інформацію стосовно підготовки фахівців з інформаційних технологій та перспектив розвитку інформаційного суспільства.

Виступ представників ТОВ
Виступ представників ТОВ “КОЛЛ АП”

Виступ TeamLeader ТОВ
Виступ TeamLeader ТОВ “Нова пошта” Максименко Миколи

Студенти напряму Інформатика беруть активну участь в обговоренні
Студенти напряму Інформатика беруть активну участь в обговоренні